הצבת בגבולות: העצמה עצמית באמצעות תקשורת אפקטיבית
הכנת תסריט של השיחה הרצויה
נמשיך את המסע שלנו עם עוד כלים להצבת גבולות, בואו נחקור את אמנות כתיבת השיחות כתסריט. זה אולי נשמע קצת מורכב, אבל לתכנן מראש את התוצאה הרצויה של שיחה יכולה למעשה לחווט מחדש את מערכת העצבים שלך, ולגרום לתוצאה זו להתרחש במציאות.
יש חלק במוח שלך המכונה רשת מצבי ברירת המחדל. אם המוח שלך חושב שמשהו כבר קרה, הוא מחפש אישור ומיישר באופן לא מודע את ההתנהגות שלך עם המציאות הנתפסת. זהו תרגול שאני עוסקת בו כמעט כל יום, וגיליתי שקונפליקטים ודיונים נוטים ללכת טוב יותר ממה שדמיינתי בתחילה כאשר אני מתרגלת את התסריט מראש.
להלן שתי דרכים לתרגל טכניקה זו:
1. כתבו את הגרסה הטובה ביותר של השיחה שלכם, בסגנון תסריט מלא.
2. עצמו עיניים ודמיינו משפט שתשמחו לשמוע מהאדם השני. עטפו את כל הגוף שלכם בתחושה הזאת, כאילו זה באמת קורה. אילו תחושות אתה חווה בגוף שלך? פקחו את העיניים והמשיכו עם היום שלכם.
כלי נוסף – התרחיש הגרוע ביותר
עכשיו, בואו נטפל בתרחיש הגרוע ביותר – אם אתה יכול לדמיין את התרחיש הגרוע ביותר, אתה יכול להתכונן אליו. לקוח לא חותם, בן הזוג שלך זועם, הילדים שלך חווים התקף זעם, אתה מקבל דחייה וצריך לציין את הגבולות שלך שוב ושוב… מה התרחיש הכי גרוע ועם זאת מציאותי שיכול לקרות? אם כן, איך היית מתמודד עם זה?
תיאום ציפיות
יצירת ציפיות היא פעולה פשוטה אך רבת עוצמה להכין אנשים למה שעתיד לבוא. מה אתה יכול לעשות, איפה ומתי אתה יכול להיות זמין, ומה מעבר ליכולת שלך. תיאום ציפיות הוא דרך פרואקטיבית להציב גבולות עוד לפני שמשהו קורה.
בעולם העבודה, אנו מציבים ציפיות מתואמות כאשר אנו מנסחים הצעות, בסעיף ה"אודות" העסקי שלנו, בהבהרות שלנו ברשתות החברתיות, בפגישות הצוות ובפגישות עם המנהלים שלנו. רצוי שהציפיות הללו יתועדו גם כדי לשמש אסמכתא לכל מי שמעורב בסיטואציה.
כשמדובר ביחסים אישיים, הצבת גבולות כרוכה במשפטים ברורים שמתייחסים ספציפית לזמן, למקום ולאופן המתאימים לך. אמירות כמו:
– "אני לא יכול לשטוף את הכלים בשעות העבודה שלי, אבל אני יכול להדיח את הכלים אחרי 6 בערב".
– "אני יכול להוציא את הכלב על הבוקר, אבל אני צריך שאתה או הילדים תדאגו לו לשארית היום."
– "בואו לא נדבר על החדשות אחרי 19:00 בערב".
– "בואו נשמור את רשימת המכולת במקום אחד כדי שלא נפספס שום דבר. אם תסיימו משהו, בבקשה כתבו אותה ברשימה שבה אני משתמש לקניות. אם היא לא ברשימה, סביר להניח שאשכח, ותצטרכו לחכות לשבוע הבא."
– "יש לי פגישות מאוחרות בימי שלישי ורביעי – האם תוכל לדאוג לארוחת ערב באותם לילות?"
– "אתה חבר נהדר ואני אוהב אותך… לאחרונה, החרדה שלך נראית די סוחפת. האם שקלת לדבר עם איש מקצוע לתמיכה?"
שוב, יש עקומת למידה (לפעמים די תלולה) בכל הנוגע להגדרה מחדש של גבולות בתוך המשפחה ומערכות יחסים קרובות. אבל חשוב להתמיד עם הדפוסים הרצויים החדשים שאתה מתרגל, החזק את הקו שלך. זה משתפר עם הזמן!
שאלות רפלקטיביותעל הצבת גבולות:
– מהם המצבים המקצועיים המאתגרים ביותר עבורך להציב גבולות?
– אילו 5 משפטים יכולים לעזור לך להציב גבולות?
– איך תזכור אותם כשתצטרך אותם?
– איך תציב ציפיות במסגרות מקצועיות?
– מהם הסיטואציות האישיות המאתגרות ביותר עבורך להציב גבולות?
– אילו 5 משפטים יעזרו?
– איך תזכור אותם כשתצטרך אותם?
– איך תגדירו ציפיות בהקשרים אישיים?
זכרו, שליטה בהצבת גבולות היא מסע, וזה דורש תרגול והתמדה. על ידי שילוב הטכניקות הללו באינטראקציות היומיומיות שלך, הן מבחינה אישית והן מבחינה מקצועית, אתה עושה צעד משמעותי לקראת טיפוח הרווחה שלך ויצירת מערכות יחסים בריאות יותר. אם אתה מוצא את עצמך מתמודד עם קשיים ביישום אסטרטגיות אלו, זכור שחיפוש תמיכה ממטפלת מוסמכת יכול לספק לך את הכלים וההכוונה הדרושים לך כדי לנווט את המסע הזה בהצלחה. הצמיחה וההגשמה הרגשית שלך שווים את ההשקעה – אני כאן כדי לתמוך בך בכל צעד.