fbpx

איך ליצור חברויות בריאות ואיך לזהות חבר שמתאים לי?

אנשים רגישים מאוד הם עמוקים ואמפתים, אבל הרגישות לסביבה גם עשויה להציף מאוד. איך מאזנים את זה בתוך מערכת יחסים חברית, ואיך נזהה חבר שטוב ומתאים לנו?

לאנשים רגישים יש לעתים קרובות יכולת ייחודית לעומק, אמפתיה וחיבור, מה שהופך את החברות איתם לעשירה ומשמעותית להפליא. עם זאת, ההיענות המוגברת שלהם לרגשות ולסביבות יכולה להציג אתגרים מובהקים במערכות יחסים.

נושא שכיח אחד שאנשים רגישים מתמודדים איתו הוא הסיכון להצפה רגשית. כאשר חבר חווה משבר, אדם רגיש מאוד עלול לספוג את המצוקה שלו, להרגיש אותה כמעט באותה עוצמה כאילו היא שלו. זה יכול להוביל לשחיקה רגשית ולמתח על החברות.

בעיה נפוצה נוספת היא הפחד מקונפליקט. אנשים רגישים חוששים לעתים קרובות שהעמדת צרכיהם או טיפול בבעיות שלהם עצמם, עלולים להרגיז את חבריהם. זה יכול להוביל אותם להדחיק את רגשותיהם וצרכיהם, מה שעלול להוביל לטינה או תחושה שהם לא מובנים, או שמערכת היחסים אינה הדדית והחבר אינו מספיק איכפתי כלפיהם.

אז איך אנשים רגישים יכולים להתגבר על האתגרים הללו ולשגשג בחברות שלהם?

  1. הצב גבולות: הצבת גבולות רגשיים ופיזיים היא חיונית. הבינו שזה בסדר לקחת צעד אחורה כשהדברים הופכים למתוחים או קשים. אתה יכול להיות שם בשביל החבר שלך וגם לדאוג לרווחה הרגשית שלך. הגדר גבולות: דונו בגלוי בצרכים שלכם למרחב וזמן אישיים. ייתכן שחברך אינו מודע לרגישותך, לכן חשוב לבטא את הצרכים הללו בעדינות אך ברורה.
  2. תרגל טיפול עצמי: עסוק באופן קבוע בפעילויות שמזינות את הנפש, הגוף והנשמה שלך. זה עשוי לכלול תרגילי מיינדפולנס, בילוי בטבע או כל פעילות שעוזרת לך להרגיש מקורקע ומאוזן.
  3. תקשורת פתוחה: דברו על הרגשות והצרכים שלכם בצורה בונה ומכבדת. זכור, להיות רגיש לא שווה להיות חסר אונים במערכות היחסים שלך. תרגל הקשבה פעילה: הקשב באמת כאשר חברך מדבר. נסה להבין את נקודת המבט שלהם ולתקף את רגשותיהם. הגיבו באמפתיה, והימנעו מלהפריע או להציע עצות לא רצויות.

הבע את הצרכים שלך בצורה ברורה: השתמש בהצהרות "אני" כדי לבטא את הרגשות והצרכים שלך מבלי להאשים או לבקר את חברך. לדוגמה, "אני מרגיש מוצף כשאני שומע את הקשיים שאתה חווה במשך זמן רב. אני רוצה להיות כאן איתך, אבל צריך שהשיחות הללו יהיו קצרות יותר"

  1. חפש הדרכה מקצועית: איש מקצוע בתחום בריאות הנפש יכול לספק כלים וטכניקות לנווט אתגרים אלו בצורה יעילה יותר. טיפול יכול לעזור לך להבין טוב יותר את הרגישות שלך, לחזק את החוסן שלך ולשפר את הכישורים שלך במערכות יחסים.

איך נזהה חבר טוב שיכול להתאים לנו:

אמפתי ומבין: חבר טוב לאנשים רגישים יהיה אמפתי ומבין, הם יעריכו את הרגישות שלך כחוזק, לא כחולשה.

מכבדים גבולות: עליהם לכבד את הגבולות שאתה קובע ולהיות מבינים כאשר אתה צריך מקום או זמן לטיפול עצמי.

תקשורת פתוחה: חפש חברים שמוכנים לדון בנושאים בפתיחות ובכנות, ואשר יכולים להתמודד עם שיחות על רגשות, צרכים וגבולות. הם צריכים להיות מוכנים להתאים את ההתנהגויות שלהם אם משהו גורם לך למצוקה.

אנשים שבאמת מקשיבים לך, ולא מסיתים את השיחה כל פעם מחדש כדי לדבר רק על עצמם.

זה לא תמיד קל למצוא חברים טובים כשאנחנו גם אנשים רגישים מאוד. מערכות יחסים מיטיבות זה אחד הדברים החשובים שיהיו לנו בחיים כדי ליצור לעצמנו מעגל תמיכה, ולהרגיש שלמים ומלאים כבני אדם. יחד עם זאת, לא כל אדם – כמה שיהיה טוב לב, נעים, כייפי ומעניין, גם יתאים לנו כחבר, וזה ממש בסדר לבחור אנשים שמתאימים לנו ועושים לנו טוב כדי ליצור מערכות יחסים מיטיבות בחיינו.

יצירת קשר

מעוניינים לקבל פרטים נוספים לקראת התחלת תהליך טיפולי איתי? מלאו את הטופס.

 
דילוג לתוכן